Solanka Pagórkowa Ałtajska- napar 50g

5.0 (1 głos) 5 0 1

od 14,23

  • Producent: Ałtaj Farma
  • Kategoria: Zioła lecznicze
  • Wielkość opakowania: 50 g

Solanka Pagórkowa (Salsola Collina Pall)


Skład: Suche liście solanki pagórkowej 100%

Skład chemiczny Solanki Pagórkowej:

Aminokwasy. Betaina i glicyna pomagają normalizować układ nerwowy.

Fitosterole. Substancje te normalizują metabolizm.

Saponiny. Wzmacniają układ wytrzymałościowy i pomagają zlikwidować nadmiar płynów z organizmu.

Złożone polisacharydy. Manan i inulina normalizują mikroflorę jelitową i zniżają poziom cukru we krwi, sprzyjają utracie wagi.

Flawonoidy. Rutyna, trycyna, izorametyna i quracetyna normalizują czynność serca.

Glikozydy. Te komponenty odżywcze rozszerzają oporność na stres.

Kompleks mikro i makroelementów. Roślina posiada żelazo, miedź, fosfor, potas i krzem, które pomagają normalizować pracę serca i wzmacniać kości.

Karotenoidy. Substancje pomagają wzmocnić układ niepodatnościowy.

Kwasy fenylodikarboksylowe. Fenokwasy działają przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie na organizm.

Witamina E. Ten przeciwutleniacz zapobiega negatywnemu wpływowi toksycznych substancji na organizm.

Kwas gamma-linolenowy. Wpływa poprawnie na przemianę materii.

Alkaloidy. Występują w tej roślinie w niewielkich ilościach i praktycznie nie mają żadnego wpływu na organizm człowieka.



Sposób przygotowania i zalecenia: 1 łyżkę stołową zalać 1l gorącej przegotowanej wody, powstały napar zostawić na noc. Rano napar zagotować na niedługo i zostawić pod przykryciem poprzez chwilę. Spożywać przed posiłkami, wypić całą porcję poprzez cały dzień. Rano najlepiej na czczo, po wypiciu zapić szklanką wody.


Przeciwskazania: indywidualna nietolerancja części.
Przechowywanie: Przechowywać w czystym pomieszczeniu, w temp. Pokojowej, gdzie wilgotność nie przekracza 70%.