od 11,99 zł
Liście i kwiaty tej rośliny mają cechy zmiękczające, wykrztuśne, przeciwgorączkowe, przeciwzapalne, otulające, żółciopędne, lekkie przeciwskurczowe i napotne.
Śluz podbiału otula i broni błonę śluzową jamy ustnej przed wszelkiego rodzaju podrażnieniami, w tym zapaleniem jamy ustnej. Obecność saponin i kwasów organicznych usprawnia proces wydzielania plwociny. Glikozydy i sterole wspomagają gojenie się oparzeń i ran.
Do wykorzystywania zewnętrznego podbiał stosuje się w leczeniu zapalenia skóry, w celu wzmocnienia włosów i pozbycia się łupieżu.
cechy:
wspomaga funkcjonowanie układu oddechowego;
skuteczny na przeziębienia;
poprawia funkcjonowanie najważniejszych układów i funkcji organizmu;
SPOSÓB użytkowanIA:
2 łyżki stołowe wymieszać zalać 200 ml wrzącej wody, odstawić na 15 minut. Pić 1 szklankę 2-3 razy dziennie.