Pieprz Cayenne Czosnek Pietr. (NSP) suplement diety

4.0 (4 głosy) 5 0 4

od 75,00

Pieprz Cayenne & Czosnek & Pietruszka to artykuł złożony z roślin znanych światu od tysięcy lat. Klienci Natures Susnhine idealnie znają ten produkt ze względu na historię powstania producenta. To właśnie pieprz kajeński był pierwszym ziołem, który trafił do żelatynowych kapsułek za sprawą Państwa Hughes. Wypróbuj powszechnie znane parametry pieprzu kajeńskiego i czosnku. Czosnek (Allium sativum) ma atrybuty antybakteryjne, rozszerza wrażliwość insulinową organizmu, a także ma pozytywny wpływ na metabolizm cukru w organizmie. Czosnek wpływa dodatkowo na utrzymanie normalnego poziomu cholesterolu, pomaga utrzymać prawidłowy poziom lipidów we krwi i dobry poziom homocysteiny. Zawarty w produkcie pieprz kajeński wspomaga odchudzanie w ramach diety odchudzającej, przyczyniając się do redukcji wagi. Papryka jest użytkowana od dawna nie tylko do przyprawiania potraw, lecz także do wspomagania krążenia i oczyszczania organizmu. Od czasów imperium egipskie- go ludzie znali uodparniająca moc czosnku - budowniczowie piramid używali go do rozszerzania odporności u tysięcy robotników, co było konieczne do ukończenia tak szczególnego zadania. Wypróbuj powszechnie znane właściwości papryki i czosnku. Pieprz cayenne (papryka kajeńska) przyspiesza przemianę materii, pomaga w obniżaniu poziomu cholesterolu. Pieprz kajeński jest użytkowany w medycynie naturalnej do wspomagania leczenia takich przypadłości, jak dolegliwości gastryczne (np. Bóle brzucha), choroby układu krążenia, bóle reumatyczne, bóle gardła (płukania). Czosnek gromadzi dużo związków siarkowych, jednak najistotniej czynna substancją jest allicyna. Chemiczne składniki czosnku, które decydują o jego dobroczynnych na ludzki organizm właściwościach należą w wielkiej mierze do związków zawierających siarkę. Ponadto są to pierwiastki mineralne: miedź, żelazo, wapń, glin, selen i specyficzny czynnik - allicyna. Czosnek jest istotnie bogaty w selen, który pobudza reakcje odpornościowe i działa przeciwutleniająco, podobnie jak witamina E.